Oorsprong

« Zoals elke kleine jongen en meisje is La Petite Chemise uniek. »

Tijdens een reis naar India met haar gezin kwam Marine Vincent, co-directeur van een communicatiebureau voor geëngageerde projecten, op het idee voor La Petite Chemise.
Een eenvoudig, kleurrijk kledingstuk uit licht katoen, gemakkelijk aan te trekken. Een uniek model voor meisjes en jongens, van 2 tot 8 jaar oud. 
 
“De mannen daar zijn zo elegant, met hun lange witte overhemden die de zon reflecteren. Halverwege, tussen jurk en overhemd in, vormen voor mij het ideale genderloze kledingstuk. Ik wilde kleur toevoegen, stoffen die ik in Rajasthan had gekocht combineren met overhemden in gestreept katoen vervaardigd in Europa. Ik heb er altijd van gehouden om werelden, genres en culturen te mixen. ” 

Haar vader, een kunstenaar en designer die haar elke avond “zoete dromen in kleur” toewenste. Haar moeder, een styliste die haar leerde een stof te kiezen, een goede pasvorm te herkennen en haar de smaak gaf om te creëren. Met haar studies aan de Beaux-Arts in Brussel en La Cambre begon Marine Vincent op een goede basis. Maar het was de bijdrage van Roman en César, respectievelijk 10 en 4 jaar oud, die doorslaggevend was in dit avontuur. Zowel model als jurylid waren de twee kleine jongens van Marine de eersten die het idee van dit leuke shirt zonder jeukende etiket wisten te waarderen, een hemd dat je in twee seconden aan- en uittrekt en in drie droogt. 

« Bloemenprint of geen bloemenprint, lang of kort? Voor meisjes of voor jongens? We bespraken dit allemaal samen en ik zag hoe comfortabel ze zich voelden in hun kleine hemdjes en hoe iedereen zei hoe knap ze eruit zagen. »

Geïnspireerd door de Japanse monoproductcultuur, zal Marine slechts één uniek stuk produceren. “Eén item perfect onder de knie krijgen geeft je meer vrijheid dit verder uit te diepen.” Het uitgangspunt van dit project is gebaseerd op ontmoetingen, creatieve uitwisseling en gedeelde verlangens. La Petite Chemise zal verder doorgroeien in samenwerking met gastartiesten en illustratoren en zal elk seizoen unieke en speelse stukken aanbieden voor alle kinderen.

Vind La Petite Chemise op Instagram